Počinjemo s treninizima za djecu i mlađe od 18 godina

Počinjemo s treninizima za djecu i mlađe od 18…

Penjanje za djecu i mlade od 5 do 18 godina

 

Treninzi za djecu u dvorani The Hive kreću od 15.03. Počinjemo s upisom zainteresirane djece i formiramo grupe prema broju upisanih. Javite se na kontakt inormacije na kraju ove stranice.

 

O penjanju

Penjanje je aktivnost koja postoji od početka ljudske vrste. U zadnjih nekoliko desetljeća očiti je razvoj penjanja u smjeru profesionalnog sporta, no većina se i dalje njime bavi rekreativno. To je aktivnost koja potiče gibanje cijelog tijela te razvijanje mentalnih sposobnosti. Idealna je svakodnevna aktivnost za djecu i starije, za rekreativce i profesionalce, a može se odvijati u dvorani i u prirodi. Osim tjelesne aktivnosti vaše će dijete učiti kako savladati prepreke, imati pozitivan stav i ustrajati. Bez obzira na to što je penjanje individualni sport, dijete će trenirati u sklopu tima te tako steći timske navike.

O treningu

Naš trening započinje zagrijavanjem, nakon čega slijedi glavni dio treninga koji se održava na umjetnoj stijeni, a na kraju se provode vježbe istezanja i bazične snage. Radi se u grupama od 5 do 10 polaznika (ovisno o uzrastu).

Lokacija
Dvorana za sportsko penjanje «The Hive», Heinzelova 66 – Kompleks Zagrepčanka, Zagreb

Kako doći do nas? Dvorana se nalazi na Heinzelovoj ulici na potezu između križanja sa Zvonimirovom i Vukovarskom ulicom. Parkirati je moguće na velikom parkingu Konzuma na Vukovarskoj na kojem je parkiranje besplatno 3h ili na obližnjim parkiralištima na Branimirovoj.v Ulaz je s Heinzelove ulice u kompleks Zagrepčanka pa dalje prema uputama s Google mape.

O umjetnoj stijeni
Visina stijene je oko 4 m, a ispod je strunjača od 35 cm. Djeca starijeg uzrasta povremeno treniraju i na stijeni od 10 m gdje su cijelo vrijeme osigurana na užetu.

Grupe i termini
Sukladno vašim željama i mogućnostima, djeca mogu trenirati od 1 do 3 puta tjedno u fiksnim terminima koji će se definirati u dogovoru s roditeljima i trenerima, ovisno o broju prijavljenih.
Djeca su podijeljena u dobne skupine radi lakšeg rada i kvalitetnije komunikacije.

Dobne skupine:
Djeca 5-10 godina (do 4. razreda) – trening traje 45 min
Djeca 10-14 godina (4.-8. razred) – trening traje 1 h
Mladi 14-18 godina (srednja škola) – Trening traje 1h

Treneri
Izdvajamo se od drugih po tome što naše programe vode diplomirani kineziolozi s dugogodišnjim iskustvom u penjanju i dječjoj sportskoj pedagogiji.

Oprema
Na početku nije potrebna oprema osim sportske odjeće i obuće. U razumno vrijeme treba nabaviti penjačice (cipelice za penjanje) te vrećicu s magnezijem za sprječavanje znojenja ruku.

Posebne napomene
Ako dijete boluje od neke bolesti ili postoje neki drugi problemi koji mogu ometati normalno praćenje programa molimo da se o tome obavijeste voditelji prije prvog treninga.

Kontakt:
E-mail hive@hivebouldering.com

Facebook: https://web.facebook.com/thehiveclimbing/

Matija Baotić, mag. Kineziologije, voditelj trenera, 098894068
Tea Čalogović, mag. kineziologije, trenerica, 098820182