Niste do sada penjali?

Kako početi

Atmosfera u dvorani je prijateljska i možete učiti od drugih tako da slobodno samo dođite, iako nikad niste penjali. Kao dodatna mogućnost, početnicima bi preporučili Uvodni tečaj vođenih treninga, u koje je uključena članarina i oprema. U četiri termina, treneri rade s malom grupom i uče vas osnove penjanja u dvorani. Termini se dogovore s grupom i tu smo dosta fleksibilni.

Nakon tog bloka, možete samo dolaziti u dvoranu i ne treba vam partner ni fiksni termin. Oni koji žele brže napredovati, mogu se priključiti i grupama vođenog treninga. Dođite do dvorane Hive ili nam se javite za više informacija.

Kako izgleda dvorana

Pogledajte kako dvorana izgleda u slikama.

Što vam treba od opreme

Za prve treninge, opremu možete unajmiti od nas. Ako vam se penjanje svidi, za dvoransko penjanje po niskim stijenama (boulder) trebaju vam samo penjačke cipele, tzv. “penjačice”. Takva obuća košta između 300 i 1000kn, s tim da početnicima trebaju ove jeftinije. Penjačke cipele traju jako dugo i na njima se za razuman iznos mijenja oplata koja se troši.

Što nakon početka

Neki penjači penju samo u dvorani, a neki uživaju i u penjanju u prirodi. Za penjanje u prirodi potrebno je savladati još sigurnosnih aspekata i najbolje je završiti penjačku školu kod nekog od sportskih klubova. Mi preporučamo naše škole penjanja koje organiziramo dva puta godišnje.