Niste do sada penjali?

Kako početi

Želite probati penjati? Više o penjanju možete pročitati na našem webu i upoznati se s osnovama sporta, a isprobati možete u našoj dvorani. Atmosfera u dvorani je prijateljska i možete učiti od drugih, no potpunim početnicima bi preporučili blok vođenih treninga za početnike. S tim blokom treninga naučiti ćete osnove penjanja u dvorani. Nakon tog bloka, možete samo dolaziti u dvoranu i ne treba vam partner ni fiksni termin. Oni koji žele brže napredovati, mogu se priključiti i grupama vođenog treninga. Dođite do dvorane Hive ili nam se javite za više informacija.

Kako izgleda dvorana

Pogledajte kako dvorana izgleda u slikama i video materijalima.

Što vam treba od opreme

Za prve treninge, opremu možete unajmiti od nas. Ako vam se penjanje svidi, za dvoransko penjanje po niskim stijenama (boulder) trebaju vam samo penjačke cipele, tzv. “penjačice”. Takva obuća košta između 300 i 1000kn, s tim da početnicima trebaju ove jeftinije. Penjačke cipele traju jako dugo i na njima se za razuman iznos mijenja oplata koja se troši.

Što nakon početka

Neki penjači penju samo u dvorani, a neki uživaju i u penjanju u prirodi. Za penjanje u prirodi potrebno je savladati još sigurnosnih aspekata i najbolje je završiti penjačku školu kod nekog od sportskih klubova. Mi preporučamo SPK Pulfer.