Project Type: <span>Climbing places</span>

Hvar – Hrvatska

 

Hvar kakvog još niste vidjeli je penjački Hvar. Na 7 lokacija na otoku postoje uređena penjališta, od kojih su dva u prekrasnim uvalicama i omogućuju penjanje i kupanje u istom danu. Hrvatska je čudo.

Tres Ponts – Španjolska

Idealna lokacija uz rijeku, bezbroj lijepih smjerova i priroda za prste polizat. Tres Ponts je odredište za umjerene i srednje teške ocjene u Kataloniji, za one kojima je Oliana previše.

Oliana – Španjolska/Katalonija

Oliana je gotovo kao svetište za penjače. Riječ je o malom selu u Katalunji, slabe gastronomske ponude, ali nevjerojatne penjačke ponude. U regiji oko grada Lleide, smještena su neka od najboljih penjačkih mjesta na svijetu.

Albarracin – Španjolska

Jedno od najljepših španjolskih sela, tako tepaju Albarracinu. Mi ga volimo zbog divne arhitekture i ugođaja, a obožavamo zbog pješčenjaćkih kamenih gromada na koje se dolaze penjati ljudi iz cijelog svijeta.

Paklenica – Hrvatska

Kanjon Velike Paklenice je nacionalni park u zadarskom području. Ako niste penjač, svejedno je moguće da ste čuli za ovaj prostor. Ali, ako ste penjač, onda ste ga vidjeli iz perspekiva iz kojih drugi ne mogu.

Tonsai beach – Tajland

Idealan način za pobjeći od zime i penjati bez majice od 12. do 2. mjeseca. Plaža Tonsai je dosta među hrvatskim penjačima koji se ne boje potegnuti malo dalje za prvoklasno penjanje i užitak. Avionske karte do Bangkoka bi vas mogle iznenaditi, nisu tako skupe. Mi smo bili već dvaput, a teško da će to biti zadnji.

Maltatal – Austrija

Dolina rijeke Malte nalazi se samo 2.5h vožnje od Zagreba i nudi najbliže “ozbiljno” granitno penjalište. Osim boulderinga, predivna dolina omogućuje i sportske penjanje te penjanje dugih smjerova. Penjati je moguće cijelu godinu, ali prognoza zna biti nestabilna. Ipak su to Alpe.

Fontainebleau – France

Fontainebleau, magična šuma pored Pariza i najpoznatije svjetsko boulder penjalište. Čarobrna priroda i još čarobnije kamenje od pješčenjaka. Najbolje je posjetiti između proljeća i jeseni, ali jako ljeto pokušajte izbjeći. U okolici je moguće iznajmiti kuće ili kampirati u nekom od pristupačnih kampova. Ako letite pa ne možete ponijeti svoje crashpad-e, moguće ih je iznajmiti na nekoliko mjesta u okolici. Svakako je dobro imati auto, jer su sektori razbacani 50km naokolo.